inloggen

familieberichten op internet

Loes Westermann-van der Steen

25 augustus 1938 - 30 oktober 2020

Recente condoleances

Maandag 02 november, 22:38u

Carla, wat een droef nieuws. Zoveel herinneringen komen boven. In 1962 samen op de Prins der Nederanden naar het CARMABI op Curaçao. Haar korte bijvak bij ons, instituut John Huizinga, tijdens haar Studie Niet Westerse Sociologie. Haar enorme inzet voor de StudieKring bij Wagenaar Hummelinck aan de Utrechste gracht. Waar we in de tuin uitgebreid haar verjaardag vierden. Waar we samen, gezellig maar ook hard, werkten aan het Engels van mijn Caraibische Lipvissen proefschrift. Het huwelijk met WOTRO Jan Westermann. De tocht met vier 'meiden' in haar kleine auto'tje naar de Dordogne, luid Zuid-Amerikaanse songs zingend. Bij haar en de poezen op bezoek in het grote huis in Hilversm. Veel later helaas dat infarct , waardoor ze alleen nig maar wat kreten kon sslaken, dapper vocht ze terug, en na tijden weer wat woorden uitspreken. Dapper, kwam ze weer naar de jaarlijkse SNMAP lezing in het Trippenhuis.
Actieve Loes, onverwoestbaar, nu toch geveld... Dushi, en laatste braza...Machteld Roede, Maastricht
Door: M.J. Roede

Maandag 02 november, 20:27u

Jaren '80. Ik had cult.antropologisch onderzoek voor STICUSA op St.Maarten gedaan. In verband daarmee haar eerst in Utrecht ontmoet alwaar ze een trouwe medewerkster was van dr.Pieter Wagenaar Hummelinck. Later in Artis op haar fascinerende werkplek bezig met fascinerende werkzaamheden. Het is lang geleden maar haar overlijden roept nostalgische herinneringen bij me op.
Haar enthousiasme en kennis van veel zaken zullen me bijblijven.
Moge zij rusten in vrede.
Door: Menno P. Sypkens Smit

Zondag 01 november, 18:34u

Met leedwezen vernam de MoWIC Foundation het bericht van overlijden van haar bestuurslid, Drs. .J. Westermann-van der Steen, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Wij zullen haar flamboyante verschijning in onzevergaderingen missen. Wij zijn dankbaar voor de trouw die zij MoWIC altijd betoond heeft. Namens de stichting, Hannedea van Nederveen Meerkerk, voorziitter
Door: H.C. van Nedervern Merrkerk Ph. D.

Meer condoleances >>>