inloggen

familieberichten op internet

Peter Minneboo

Condoleanceregister

Recente condoleances

Dinsdag 30 juni 2020, 16:41u

Lieve familie en nabestaanden,

Ruim 12 jaar geleden ben ik als communicatieadviseur aangenomen bij HHNK in de prachtige panden in Edam. Aangezien er te weinig ruimte was op de communicatie afdeling, mocht ik tijdelijk naar de juridische afdeling. Mijn bureau stond tegen die van Peter aan. Hij was dan ook degene die mij vanaf dag 1 heeft begeleidt binnen het hoogheemraadschap.
Geen vraag was te gek en op zijn kenmerkende rustige wijze kreeg ik altijd een antwoord waar ik mee verder kon. Als ik in de hectiek wel eens werd 'afgescheept' door collega's van communicatie, zag je aan het gezicht van Peter dat hij zich daar absoluut niet in kon vinden. Hij zei er echter nooit wat van.Zijn non-verbale communicatie zei des te meer. Als we dan alleen waren, kreeg ik ven Peter alsnog weer een wijze raad, tip of antwoord.
In de loop der jaren is Peter voor mij een zeer geliefde, deskundige collega en geweldige persoon gebleven. Dank daarvoor Peter! Ik ga jouw (droge) humor en typerende lach missen. Rust zacht.
Door: Anet

Dinsdag 30 juni 2020, 11:26u

Veel sterkte met het verlies van Peter.Op HHNK kantoor altijd een praatje en als je een lastig probleem had, wist Peter dat weer klein te maken met goede tips.
Door: Ruud

Woensdag 24 juni 2020, 13:37u

Goedemiddag Peter,

Ik heb je leren kennen als een eerlijke, oprechte en belangstellende collega. Gewoon iemand waarvan je weet wat je eraan hebt. Rust zacht en vriendelijke.groet van Eric Smit, Heerhugowaard
Door: Eric Smit

Woensdag 24 juni 2020, 11:05u

Wat een verdrietig bericht, dat jij er niet meer bent raakt mij diep lieve Peter. Ik zie mezelf nog zitten aan de tafel in de prachtige stijlkamer van de dijkgraaf in het Waterschapshuis aan de Grote Oost in Hoorn. Stikzenuwachtig, net afgestudeerd en zonder werkervaring toch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Jouw bemoedigende blik aan die tafel was toen al rustgevend. Jullie namen mij aan en die zeven mooie jaren bij Waterschap West-Friesland ontfermde je je over mij als een ‘grote broer’. Ik heb veel van je geleerd, relativeren was bijvoorbeeld zo’n wijze les. In al mijn banen en bij al mijn opdrachtgevers heb ik hier denk ik het meest aan gehad. Je ging veel op reis, de Verenigde Staten vond je prachtig. Na één van je bezoeken aan New York had je een ‘aardigheidje’ voor me meegenomen, een vergulde vierkante boekenlegger van het Metropolitan Museum. In elke nieuwe agenda (ja ik vind papier nog steeds het prettigst) is dit dierbare kleinood altijd aanwezig. Op die manier denk ik regelmatig aan je. En dat zal ik blijven doen. Begripvolle, empathische, wijze Peter, met je grote hart en grote gevoel voor humor. Wat zal jij worden gemist. Rust zacht en tot aan de overkant.
Door: Gea Wolfslag

Woensdag 24 juni 2020, 09:54u

Beste familie,
Toevallig hoorde ik vorige week weliswaar dat Peter in een hospice lag maar dat het zo snel zo zou eindigen, had ik natuurlijk niet verwacht. Van harte gecondoleerd met dit grote verlies. Dat hij maar zo kort, nog niet eens 3 jaar, van zijn pensioen heeft kunnen genieten, is triest.

Jaren geleden leerden Peter en ik elkaar kennen toen ik wel eens in Edam bij hem op de kamer kwam werken als ik toevallig iets in Edam had. Eigenlijk hadden we meteen altijd al een praatje.
Dit is gebleven toen we in met elkaar in 'VHIJG' terecht kwamen en vaak als laatsten onze werkvlek verlieten. Beiden probeerden we de stilte nog even uit te buiten door wat langer dan onze collega's door te werken.

Uiteraard bood die stilte ons ook de gelegenheid om over wat meer persoonlijke zaken te praten, wat ik altijd wel even gezellig vond.

Hij vertelde dan vol enthousiasme over zijn vakanties aan het Gardameer; hij genoot er heel erg. Van het zeestrand was hij ook een liefhebber; doordat hij lid was van een 'strandvereniging' kon hij spulletjes op het strand in een loods of zo iets achterlaten en was er ook een gereserveerd gedeelte waar de leden konden zitten. Zo kon hij natuurlijk op een makkelijke en snelle manier even genieten van strand, zee en zon…… Op de tennisvrijdagavonden verheugde hij zich eveneens altijd heel erg. Daarna nog even gezellig zitten en napraten met de tennisgroep: een heerlijk begin van het weekend.

Heel jammer dat jullie nu zonder hem moeten doen. Ik wens de gehele familie heel veel sterkte toe om dit verdriet en gemis te verwerken.

Door: Marcelle Borst

Dinsdag 23 juni 2020, 17:52u

Lieve familie, wat schrokken we van dit bericht. Heel lang hebben we elkaar niet meer gezien, maar de herinneringen aan vroeger staan nog in het geheugen gegrift. Veel gelachen met onze neef Peter. De hilarische familiebezoekjes aan de tandarts zullen me altijd bij blijven. Wat spijtig dat hij jullie zo vroeg ontvallen is.
Heel veel sterkte!

Door: Pieter en Marjolijn van der Stelt-Steenhuis

Dinsdag 23 juni 2020, 16:10u

Beste familie, Wat een onverwacht en verdrietig bericht. Ik heb altijd heel fijn met Peter gewerkt. Welk onderwerp er ook op tafel lag, Peter adviseerde met wijsheid, rust en vooral humor. Ik ging altijd blij verder. Heel spijtig om te lezen dat hij zo kort van zijn pensioen heeft kunnen genieten. Veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
Door: Frank Groot

Dinsdag 23 juni 2020, 14:54u

Besten, wat een verdrietig bericht.
Ik heb Peter als een erg plezierige en fijne collega mogen meemaken. Op mijn huwelijk is hij nog naar friesland gereden om mij te feliciteren. Dank en erg veel sterkte gewenst,
Bauke
Door: Bauke van der Veen

Dinsdag 23 juni 2020, 12:35u

Gecondoleerd met het overlijden van Peter, ik heb nooit direct met Peter gewerkt, maar vaak met hem geluncht. Hele rustige, wijze en humorvolle collega. Iemand waarvan je meteen door had dat hij een enorm aanzien had binnen het waterschap. Je kon over van alles en nog wat met hem spreken en er werd altijd gelachen. Heel veel sterkte met dit te vroege verlies.
Door: george zoutberg

Dinsdag 23 juni 2020, 11:16u

Beste familie van Peter,
Ik kende Peter een aantal jaren als heel rustige en evenwichtige man. Aardig ook voor iedereen. Een heel grote schok voor veel mensen en zeker voor jullie als nabestaanden. Hij zal zeer gemist worden. Ik wens jullie veel sterkte en houd hem in jullie hart dichtbij.
Door: Gert van Ee